Kapr po myslivecku
Budete potřebovat: kilogram kapra, 70 g másla či podobného tuku, 500 gramů kořenové zeleniny (celer, kořen petržele, mrkev), jednu cibuli, bobkový list, tymián, celý pepř, nové koření, dvě deci bílého vína, půl litru masového vývaru, lžíce hořčice, lžíce mouky, několik čerstvých hub (v současnosti žampion, hlíva ústřičná) nebo nahradit dobře upravenou jinou sušenou houbou, sůl.
Postup: Porce kapra osolíme a necháme asi půl hodiny odležet v chladu. Do hrnce s máslem vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu, nakrájenou cibuli a koření a krátce podusíme. Do základu položíme naporcovaného kapra a zalijeme vínem i masovým vývarem. Přidáme hořčici, nakrájené houby a dusíme na mírném ohni. Když je ryba měkká, vyjmeme ji, upravíme na mísu a zalijeme procezenou omáčkou.
