Kapr na pivu

Zvlášť v rodinách rybářů se s teplejším počasím blíží příležitost udělat si rybu podle různých receptů. Ryba se pro pestrost stravy nabízí jako velmi dobré řešení. Dá se upravit v různých variantách s využitím rozdílných surovin i jako salát a podobně. Sýr, šunka, houby, různá zelenina, ale i ovoce, marináda, majonéza, smetana, rosol, pěna. Možností je více než dost. Zde uváděné recepty jsou z publikace Jak na kapra, která vyšla v rámci projektu RYBA DOMÁCÍ. Text knihy napsal Rudolf Berka, foto připojil Pavel Hrdina a jedno je od Jaromíra Zumra…

Bavorský pochoutkový kapra

Kdo na ryby nechodí, může se zastavit v naší prodejně ryb v Trocnovské ulici. Stále platí, že je zde ke koupi dobře ošetřená ryba, která je do poslední chvíle volně ve vodě. Lze si ji nechat upravit tak, aby jste měli doma co nejméně práce. Následující recepty jsou nabídkou úprav, které nejsou tradiční. Přesto jsou chutné a kuchařky i kuchaři by se jim neměli bránit. Naopak. Mohou si rozšířit své znalosti a chuťové zážitky. Uvedené recepty jsou z publikace Jak na kapra. Text napsal Rudolf Berka.
 
Bavorský pochoutkový kapr…

Kapr po myslivecku

Budete potřebovat: kilogram kapra, 70 g másla či podobného tuku, 500 gramů kořenové zeleniny (celer, kořen petržele, mrkev), jednu cibuli, bobkový list, tymián, celý pepř, nové koření, dvě deci bílého vína, půl litru masového vývaru, lžíce hořčice, lžíce mouky, několik čerstvých hub (v současnosti žampion, hlíva ústřičná) nebo nahradit dobře upravenou jinou sušenou houbou, sůl.

Postup…